Malazgirt Spor da ötekileştiriliyor

1071 Malazgirt Spor Kulübü Başkanı İbrahim Türeli ile tarihi kulüpleri üzerine söyleştik.

46 yıllık tarihi bir kulüp olan 1071 Malazgirt Spor zor günler geçiriyor. Kulüp yöneticileri Malazgirt´in özellikle tarihi bir ilçe olmasından dolayı spor ile ön plana çıkarılması gerektiğini ve bu konuda yerel yöneticilerin yanı sıra Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden de destek beklediklerini söyledi. Kulüp Başkanı Türeli çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Başkan Türeli ile yaptığımız o söyleşi: 1071 Malazgirt Spor Kulübü Başkanı İbrahim Türeli´ye ilk sorumuzu yöneltiyoruz: Sayın Başkan, Öncelikle söyleşimize size yapılan bir eleştiri ile başlayalım. Sizi futbolculuk geçmişiniz olmadığı için eleştirenler var. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Öncelikle eleştiren arkadaşlara selam yolluyorum. Ve ardından Jose Mourinho´nun efsane sözleri ile de cevap vermek istiyorum: Peki, jokey olmak için de önce at mı olmak gerekiyor! Ben bu kulüpte bir süre yaptığım sürekli yedek kaleciliği saymazsak bir tek futbolculuk yapmadım. Amigolukla başladım.

Malzemecilik, suculuk, ulaklık, temizlikçilik, yöneticilik, yardımcı antrenörlük, antrenörlük ve hala literatürde yer bulamamış birçok görevi yaptım. Dayak yedim, hakarete, küfüre maruz kaldım. Maç günü kilometrelerce koşup futbolcu çağırdım. İnşaatta götürü işini bitirememiş arkadaşla inşaatta çalıştım ki maça yetişsin. Daha neler yapmadım ki. Ben bu kulübe aşık oldum. Ben buna aşk diyorum. Malazgirt´e Üvey Evlat Muamelesi…

Peki, geçenlerde sosyal medyada bir yorumda 49´lu değil 1071´liyiz demişsiniz. İlçe milliyetçiliği mi yapıyorsunuz? Bir Malazgirtlinin ilçe milliyetçiliği yapıp il olması gerekenin Malazgirt olması gerektiği hakkında yüzlerce nedeni vardır ama ben bu mottoyu o amaçla yazmadım. Sadece bir haksızlığa karşı sessiz kalamıyorum. Bir İlin futbol kaderinin ehliyetsiz ellerde küçük hesaplara kurban edilmesine sessiz kalamadım. Malazgirt´e üvey evlat muamelesi yapılmasına sessiz kalamadım. Bizim kulüpler ve yöneticileri çok basit düşünüyor ve bu nedenle de bir adım bile ileri gidemiyorlar. Bizi Ağrı´ya Bitlis´e bağlasınlar   Nasıl yani? Konuyu biraz açar mısınız?

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile kulüpler çok dar düşünüyorlar. Başta Malazgirt ve Bulanık olmak üzere ilçelere üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Dünya değişti. İnsanlar, bırakın ülkeleri, kıtaları aşıp maçlara çıkıyor. Onlar Malazgirt´e gelmekten üşeniyorlar. El birliğiyle çeşitli yıldırma politikaları izliyorlar. Bulanık´ı, Varto´yu bitirdiler. Malazgirt´i de bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. 20 yıl önce Muş´tan yılda 30 takım çıkarken, şimdi 10 takıma düştü. Daha bugüne kadar ASKF´den en ufak maddi destek görmedik. Gelen malzemeler hep Muş Merkez kulüplerine dağıtıldı. Birileri küçük hesaplarla ilde sporu bitirdi. Artık bir şeylerin değişmesi gerekmiyor mu?

Ya bizi Ağrı veya Bitlis´e bağlasınlar ya da bu ayrımcılığa artık bir son versinler. Muş futbolu vizyoner bir yönetim hak etmiyor mu?   Sayın Başkan, bizlere zaman ayırdığınız için teşekkürler. Bir daha ki röportajda bize bunca imkansızlığa rağmen neden hala direndiğinizi ve hedeflerinizi anlatırsanız seviniriz.   İnşallah. Kalın sağlıcakla.

Muş Ovası Gazetesi

Muşspor’da Hazırlıklar Devam Ediyor
Muşspor’un Hayal Kırıklığı: Elazığ FK Ile 1-1 Beraberlik
Muşspor Playoff Şansını Zora Sokmak Istemiyor
Muşspor, Evinde Nevşehir Belediyespor Ile Berabere Kaldı: 0-0